Det finns mycket att upptäcka både kring historien, naturen och växternas läkande krafter här i Dalsland. Vill du veta mer om detta rekommenderar vi varmt guiderna Kerstin Ljunqvist och Patrick Allier. De bor båda i området och har ett brinnande intresse och stor kunskap om vår omnejd.

VÅRA GUIDER

Kerstin Ljungqvist bor i Dals Rostock och är en mångsysslare av rang. Hon är konstnär, guide, driver sin ateljé och har hand om Brunns-trädgårdens örtagård. Förutom detta har hon skrivit boken Nyttans Växter, ett uppslagsbok med över 1000 växter, och varit engagerad i bevarandet av Doktor Saedens Runda samt bevarandet av historien kring Kroppefjälls Sanatorium. Det är få som kan ta med dig på en så historisk och innehållsrik resa som hon.

För att boka en guidning med Kerstin, kontakta henne på: 0730-58 68 47 eller kerstin@rostock.se

Kerstin-foto-Johanna-Asplund

Patrick Allier har sitt ursprung i Frankrike och England. Han är konstnär och guide samt odlar småskaligt och hållbart på Sandlycke Gård, som ligger på gångavstånd från Kroppefjäll B&B. Med ett brinnande intresse för naturen och Dalsland tar han med dig på en vandring i skogen där du får uppleva och inspireras av platser du inte sett förut. Är du intresserad av hur det går till att odla småskaligt och hållbart kan du också få en guidad tur på Sandlycke Gård.

För att boka en guidning med Patrick, kontakta honom på: 0709-32 13 81

Patrick-Vandring-scaled