För oss är hållbarhet en självklar och viktig del i vår verksamhet. Här berättar vi mer om hur vi tillämpar det i praktiken:

Vi använder oss så långt det är möjligt av hållbara och närproducerade råvaror i vårt matkoncept. Källsortering är en självklarhet för oss, därför är det något vi både tillämpar i vår verksamhet bakom kulisserna men gör det även lätt för våra gäster att återvinna.

För att spara på energi och onödiga resurser har vi inte mellan-städ och byter inte heller handdukar varje dag om det är en gäst som bor flera nätter. Skulle gästen önska detta är det dock givetvis möjligt att boka. För att vidare spara på energin drar vi ner värmen på de rum och lokaler som inte är i belagda. Våra städ och hygienprodukter är miljömärkta.

När vi inreder nya lokaler inriktar vi oss på att övervägande använda möbler vi redan har och i vissa fall endast restaurera eller måla om dessa istället för att köpa nyproduktion. Ska vi inhandla nya möbler gör vi detta till största delen begagnat. De nya produkter vi handlar in vill vi i största möjliga mån ska vara hållbart producerade.

Vi uppmuntrar också våra gäster till aktiviteter i närheten som både vårdar naturen, samhället och gästen själv. På vårt Bed & Breakfast har vi tillgänglighetsanpassade rum för att alla ska ha möjlighet att komma och bo hos oss.

Dessutom är vi anslutna till Hållbarhetsklivet som är ett samlat initiativ för en hållbar besöksnäring. Här agerar offentliga och privata aktörer för att ställa om till ett hållbart samhälle. Läs gärna mer på deras hemsida: www.hallbarhetsklivet.se.

Har du förslag på hur vi ytterligare kan bidra till en hållbar verksamhet? Tipsa oss gärna!