Välkommen till Kroppefjäll Hundpark! Här ska alla människor och hundar kunna trivas, vara trygga, respekteras och ha roligt! Detta är en möjlighet för dig och din hund att utvecklas, hitta på äventyr, träna, leka och stärkas. Tillsammans skapar vi en härlig plats att vara på!

Parken är öppen dygnet runt och består av fyra delar; fikahörnan, gymmet, berikningsgården och träningsplanen. Du som köper ett årskort eller månadskort kan gå in och ut ur parken hur många gånger du vill under ett år/en månad. Med 10-kortet kan du gå in 10 gånger under ett år. Är du bara sugen på att testa parken vid ett tillfälle kan du istället köpa en passage (du kan gå in och ut ur parken en gång, vid ett tillfälle). Årskort, månadskort, 10-kort och passage ger tillgång till fikahörnan, gymmet och berikningsgården.

Vill du och din hund träna lite mer fokuserat helt på egen hand? Då finns möjligheten att köpa till en timme på träningsplanen. Det går även bra att stämma träff med flera vänner med hundar som vill träna tillsammans – varje ägare betarlar dock inträde för sin/sina hundar till träningsplanen. När inträde är betalat har du/ni tillgång till träningsplanen en timme. De som eventuellt kommer efter får alltså vänta på sin tur och först till kvarn-principen gäller. Vid vissa tillfällen kommer träningsplanen att vara uppbokad för kursverksamhet, då står det angivet i ett inlägg fäst högst upp på vår facebooksida.

Idén om en hundpark har funnits länge bland flera av oss som vistas och arbetar på Kroppfjäll. Vårt B&B är hundvänligt, flera i personalen har egen hund, invånarna i Dals Rostock promenerar gärna sina hundar på Kroppefjällsområdet och vi märker att många av våra gäster gärna reser hit med sin fyrbenta vän. Därför är vi så glada att vi sommaren kunde 2023 göra denna dröm till verklighet.

Målet har varit att skapa en plats där hundar med sina mattar och hussar ska kunna ha roligt och utvecklas tillsammans. Parken har självklart fokus på hund och ambitionen har varit att se till att så många olika sorters hundar som möjligt ska kunna få nytta av parken. I processen har vi därför också rådgjort med bland annat hundränare, hundpsykolog och canineopat. Utifrån detta finns det ett visst antal regler som alla besökare måste följa (se längst ner på sidan). Detta är dels för allas säkerhet men även för att parken ska kunna nyttjas så som det är tänkt, för att alla ska kunna trivas, utvecklas, leka, träna och ha roligt. Varmt välkommen!

Fikahörnan

Detta är en plats för vovvar att sitta ned och vila en stund med sina mattar och hussar. Här får du gärna äta medhavd matsäck eller fika. Håll din hund kopplad så att alla kan ta det lugnt och äta eller vila ifred. Smaklig måltid!

Gymmet

Här finns redskap konstruerade för att stärka din hund fysiskt och psykiskt, likväl som samspelet mellan dig och din hund. I gymmet är din hund kopplad och varje ekipage ska ha möjlighet att jobba för sig själva.

Berikningsgården

Detta hägn är utformat för att stimulera hundens naturliga beteenden såsom att nosa, gräva, hoppa, balansera, söka, smyga, leka, upptäcka olika underlag, undersöka och få social samvaro. Här får du gärna, under uppsikt, ha din hund lös.

Träningsplanen

Planen är en plats för att jobba med din hund. Här inne finns leksaker och träningsutrustning som du gärna får låna. Tänk på att respektera de som tränar när de befinner sig på planen. Tack!

Priser & betalning

I hundparken har du möjlighet att betala för en passage, ett 10-kort, ett månadskort eller ett årskort. Ska du bara gå in vid ett tillfälle betalar du inträdet för din passage vid parkens entrédörr. Där kan du betala med kort. Vill du köpa ett årskort eller månadskort och kunna gå in och ut ur parken så många gånger du vill under ett år eller en månad (30 dagar från det datum kortet köptes, kontakta Kroppefjäll B&B för att boka en tid då du kan köpa och hämta ut ditt kort i receptionen. (Korten löper ej vidare automatiskt utan fylls på varje ny månad/nytt år, påfyllning går att göra på distans.) Med 10-kortet kan du gå in i hundparken 10 gånger under ett år från inköpsdatum. Detta kort köps (och kan fyllas på) på samma sätt som årskort och månadskort.

Betalt inträde (passage, 10-kort, månadskort eller årskort) ger tillträde till fikahörnan, gymmet och berikningsgården. För 50 kronor kan träningsplanen hyras i en timme (först till kvarn och i mån av plats) så länge planen inte är bokad för kursverksamhet.

En passage: 80 kr
Ett månadskort: 250 kr
Ett 10-kort: 500 kr
Ett årskot: 2500 kr
1 timme på träningsplanen: +50 kr
Du kan ta med dig tre hundar in i parken på ett inträde (passage, 10-kort, månadskort eller årskort). Betalar du ytterligare ett inträde räcker det till ytterligare tre hundar. Denna rabatt kan enbart nyttjas för hundar från samma hushåll/samma förare. Det betyder att tre kompisar med varsin hund betalar inträde för respektive hund. Varmt välkomna!
Årskort, månadskort och 10-kort till Kroppefjäll Hundpark går att köpa via Kroppefjäll B&B, vardagar 16.00-18.00. Kontakta B&B för att boka en tid. Betalning på B&B sker med kort/swish.
Kontakt Kroppefjäll B&B
info@kroppefjall.com
0530-413 00

Vi har valt att prioritera en hög standard med de bästa möjligheter vi kan erbjuda för hundar och deras ägare. För att kunna bekosta hundparkens uppstart, dess vidare underhåll och kommande investeringar behöver vi ta ett inträde av parkens besökare. Utöver de kostnader som krävs för att driva parken är vi också mycket tacksamma för de ideella krafter som gör hundparken möjlig.

Vill du stötta hundparken genom att vara volontär? Kontakta oss för mer information.

Kontakt Kroppefjäll Hundpark
hundpark@kroppefjall.com

Kroppefjälls Hundpark ligger under Kroppefjällsparken/Kropphus AB (ägare Mikael Olsson).

Hitta hit

Kroppefjäll Hundpark är belägen i utkanten av Kroppefjällsparken, ett stenkast från vårt B&B.

Om du kör bil

Kör till adress Kroppefjäll 2, Dals Rostock. Du kommer att köra över ett järnvägsspår och precis efter det svänga vänster upp för en backe, skyltat mot Kroppefjälls Förskola. Fortsätt upp för backen tills du kommer till en stor trä-port. Direkt efter porten går en väg in till höger (skylt till Kroppefjäll Hundpark) – den leder till hundparken och parkering.

Om du åker buss

Ta buss till hållplats Kroppefjällsvägen, Mellerud. Följ skylt mot Kroppefjälls Förskola (över järnvägsspåret) och gå ca 750 meter upp för en backe (Kroppefjällsvägen) tills du kommer till en träport. Gå genom träporten och ta första vägen till höger. Gå rakt fram mellan husen och håll sedan till höger så är du framme vid Kroppefjäll Hundpark.

Alternativt, ta buss till hållplats Rostocks Vägskäl, Mellerud. Gå till Brunnsvägen 122, Dals Rostock, följ sedan instruktionen ovan.

Om du cyklar eller går

Cykla eller gå till adress Kroppefjäll 2, Dals Rostock. Fortsätt upp för backen (Kroppefjällsvägen) tills du kommer till en stor trä-port. Direkt efter porten går en väg in till höger – den leder till hundparken.  Gå rakt fram mellan husen och håll sedan till höger så är du framme vid Kroppefjäll Hundpark.

Parkering

Det går bra att parkera vid:

Kroppefjäll Hundpark

Sväng höger efter träporten (skylt mot Kroppefjäll Hundpark) och parkera på grusplanen innan hundparken.

Kroppefjäll B&B

Sväng vänster innan träporten och ta sedan första höger. Alternativt fortsätt framåt genom träporten, förbi Kroppefjälls Förskola och ta sedan första vänster.

Huvudbyggnaden

Fortsätt framåt genom träporten upp mot sjön och den stora matsalsbyggnaden med skiffertak. Det går bra att parkera både på framsidan och baksidan.

Efter Kroppefjälls Förskola

Fortsätt rakt fram efter träporten, förbi Kroppefjälls Förskola (på vänster sida) och ställ dig vid platserna på vänster sida.

Sociala Medier

Kroppefjäll Hundpark på Instagram
Kroppefjäll Hundpark på Facebook

Kroppefjäll B&B

Kroppefjäll B&B är ett hundvänligt boende. Här finns ett särskilt paketerbjudande för dig som bor med hund, mängder med vandringsslingor som passar både hund och människa samt med jämna mellanrum även hundkurser att delta i!

Boka hund-paketet
Läs mer om hund på Kroppefjäll
Kommande hundkurser

Regler

 • All vistelse i parken sker under eget ansvar. Vid eventuella skador eller sjukdomar ansvarar hundägaren/ägarna.
 • Se till att ha rastat din hund innan du går in i parken. Skulle hunden bajsa i parken, se till att plocka upp efter den.
 • För att vistas i parken tillsammans med din hund/dina hundar, måste du vara 16 år eller ha målsmans/annan vuxens sällskap. Är du under 18 år ansvarar målsman/hundens ägare för hunden i parken.
 • Ditt inträde är kopplat till din hund/dina hundar. Du får ta med vänner och familj med in i parken, men inte fler hundar än den/de som är kopplade till betalat inträde. Du får inte släppa in ekipage som inte betalat inträde.
 • Hundar av alla storlekar och raser är välkomna att vistas i hundparken. Du som ägare har ansvar för din hund samt att all interaktion med andra hundar och människor sker på ett tryggt och respektfullt sätt.
 • Tänk på att visa hänsyn till andra hundar och deras ägare. Meddela alltid de ekipage som redan är i berikningsgården eller gymmet att ni kommer in.
 • Vill du och din hund ha möjlighet att lämna berikningsgården eller gymmet innan ett annat ekipage kommer in? Vänd fram skylten “Vi vill gå ut innan ni kommer in. Tack!” när ni går in i hägnen och vänd bort den igen när ni lämnar. Var noga med att kolla om det finns någon inne i hägnet som vill gå ut innan du går in (se skylten). Ge dessa ekipage gott om plats att lämna hägnet innan du och din hund går in.
 • Om du och din hund inte vill vistas tillsammans med andra hundar behöver ni lämna företräde för andra ekipage. Behöver du eget utrymme med din hund är du välkommen att hyra träningsplanen.
 • I slussen in till berikningsgården och gymmet ska det endast vistas en hund i taget (eller det antal hundar du själv ansvarar för).
 • Löpande tikar får vistas i hundparken, men EJ på träningsplanen. Löpande tikar ska vid behov lämna företräde för andra hundar i parken.
 • Vistelse i parken sker med respekt för alla besökare samt boende på området. Din hund ska alltid vara kopplad i och utanför parken – dock får din hund vara lös i berikningsgården och på träningsplanen. Tänk på att inte alla uppskattar eller är bekväma runt hundar.
 • Försök se till att inget godis/foder/mat lämnas kvar i parken, då det kan vara en risk för andra hundar (allergier).
 • Om du eller din hund gör sönder något, skadar er eller är med om/ser något i parken som du tycker att vi behöver veta om – meddela oss gärna så snart som möjligt via mail till hundpark@kroppefjall.com.
 • Inga redskap eller andra lösa föremål får flyttas från hundparken eller mellan de olika hägnen i parken.
 • Du ska alltid ha uppsikt över din hund när ni vistas i parken.
 • Det är inte tillåtet att lämna din hund/dina hundar ensamma i någon del av hundparken.
 • Om din hund har symtom på smittsamma sjukdomar får den inte vistas i hundparken.
 • Rökning är förbjuden i och i anslutning till hundparken.
 • Vid misskötsel av en eller flera regler kan din tillgång till hundparken dras in.
 • Med hänsyn till boende på området, ber vi både människor och hundar att undvika höga ljudnivåer mellan klockan 23.00-8.00.