Konst, kultur & historia

Besök ett stationshus i miniatyr, drick hälsovatten ur en historisk brunn, lär dig mer om småskalig odling och få reda på allt som finns att veta om läkemedels-örter.

Läs mer >

Mat & Fika

Besök närbutiken, handla KRAV-märkt kött, ekologiska hallon eller en riktigt god kopp kaffe.

Läs mer >

Träning

OK Kroppefjäll skapar förutsättningarna för att du ska få just den träningen du önskar här i Kroppefjälls vackra miljöer.

Läs mer >

Naturupplevelser & Outdoor

Upptäck den Dalsländska naturen till fots och ge dig själv en oförglömlig upplevelse!

Läs mer >

Bada & Fiska

I Dalsland finns det gott om vatten att både bada och fiska i, allt från vår egen Mörttjärn till större badstränder! Vi hjälper dig gärna att hitta guldkornen.

Läs mer >

Aktiviteter & Upplevelser

Köp hållbart närodlade grönsaker, gå på en kultur-föreställning, besök en minigris eller kasta dig utför ett stup på en zip-line!

Läs mer >

Dalsland – därför mår du bättre här

Vi människor levde i naturen i hundratusentals år, innan vi nyligen fick för oss att börja bygga städer och leva inomhus. Våra sinnen är fortfarande inställda på ett liv i naturen, vilket är den främsta anledningen till att vi idag känner oss mer stressade än någonsin. Men också att vi mår bättre ju mer tid vi spenderar i naturen, det är världens forskare eniga om!

Dalsland ligger i norra hörnet av Västsverige, med Norge och Bohuslän som grannar i väst och Vänern – Sveriges största insjö – i öst. På mindre än två timmars bilfärd från Göteborg, Karlstad och Oslo befinner du dig mitt i den avkopplande naturen. Och det bästa av allt är hur varierad den dalsländska naturen är, med allt från fjäll och sagoskogar till slättmarker, kust och otaliga sjöar, samt ett rikt djurliv. Den här mångsidigheten gör att du har ett gigantiskt urval av natursköna alternativ att välja bland. Dalsland är helt oslagbart för dig som söker en rejäl boost av återhämtning och välbefinnande. Välkommen till en plats med sinnesupplevelser utöver det vanliga!

4.7 Dalsland

Vill du veta mer om Dalsland? Läs gärna mer på Dalsland.com

4.7 Västsverige2

Vill du veta mer om Västsverige? Läs gärna mer på Västsveriges hemsida.