Skip to main content
Naturupplevelser & Outdoor

Kroppefjällsleden

By 15 augusti, 2022juli 14th, 2023No Comments

En led som tar dig igenom 12 olika naturreservat!

Sommaren 2022 invigdes Kroppefjällsleden som ligger i Kroppefjälls Vildmarksområde: södra Sveriges största – med sina 23 000 hektar i 12 olika naturreservat. Kroppefjäll i sin tur är ett område i södra Dalsland, omringat av små samhällen, där Dals Rostock (där Kroppefjäll B&B ligger) är ett av dem. Kroppefjäll har en stor variation på terräng med mycket sjöar och tjärn och där emellan vacker skog. Kroppefjällsleden binder ihop de 12 naturreservaten i Kroppefjälls Vildmarksområde.

Vildmarksområdet är tillgängligt och tryggt med sina 80 km väl markerade vandringsleder, där Kroppefjällsleden utgör 54 km. Ledens svårighetsgrad är medel till utmanande och ger möjlighet till aktiv avkoppling. Här kan du vara för dig själv eller tillsammans med nära och kära. Välkommen tillbaka till den bevarade naturen och upplev utsikter, vyer, skogar, sjöar, tjärn, slätter, våtmarker, dalar, bäckar och ett rikt djurliv!

Detta finns fyra infarter som vi rekommenderar att välja mellan när ni vill utforska Kroppefjälls Vildmarksområde:

Väst: Ragnerud
Nord-väst: Järbo
Nord-öst: Dals Rostock (här!)
Syd-öst: Buxåsen

Hitta hit!

Kroppefjällsleden är uppmärkt med lila band med en vit uggla på. Men ni får gärna ta med er en karta från vårt b&b när ni ger er ut också, fråga i receptionen så hjälper vi er!

Kartor online
Läs mer om Kroppefjälls Vildmarksområde!