Live på Kroppefjäll är en kulturproducent som drivs av människor med spetskompetens och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder unika, intima evenemang som, med utsökt mat och den dalsländska naturen precis utanför dörren, ger dig en minnesvärd helhetsupplevelse.

INTIM KONSERT | UTSÖKT MAT | BEKVÄMT BOENDE | VILD NATUR

Tidigare evenemang

I samarbete med Förvaltningen för Kulturutveckling VGR
Ellen Krauss i blå, mjuk, kavaj mot mintgrön bakgrund. Billetto och Förvaltningen för Kulturutvecklings logga.

Live på Kroppefjäll med Ellen Krauss

2 OKTOBER 2021

Singer songwriter-kometen Ellen Krauss utnämndes till Rookie of the Year, vid Denniz Pop Awards år 2018, innan hon ens hade hunnit skivdebutera. Under 2019 har hon kallats Framtidens artist i P3 och turnerat för stor publik som uppvärmare åt Miriam Bryant. Därutöver har hon rott i land en deal med BMG i USA och med debutsingeln lyckats nå drygt åtta miljoner streams på Spotify – av runt tretton miljoner totalt. Till Live på Kroppefjäll tar Ellen Krauss med sig rösten, närvaron, modet och en medfödd känsla att beröra.

Bror Gunnar Jansson i vit kostym och brun hatt i skogen bland vitsippor.

Live på Kroppefjäll med Bror Gunnar Jansson

13 NOVEMBER 2021

Bror Gunnar Jansson musik beskrivs av honom själv som mörk southern gothic möter blues och svensk ’less is more’-anda. Två bästsäljande jazz/blues-album i Frankrike, en fjärde plats på listan över mest sålda vinyler under release-veckan 2019 och Gaffa-priset för Årets Genombrott 2020 är bara några av Bror Gunnars prestationer och utmärkelser.

Bror Gunnar har skrivit musik baserat på riktiga brottsutredningar, gjort en cover på ”Cotton-Eyed Joe”, släppt låten ”Breathe” dedikerad till George Floyd och det nya albumet täcker in både korrupta poliser, mord, sjukdomar och kärlek. Låtarna bär allt från känsliga strängar till tunga riff och galna ögonblick.