Skip to main content
10.1.A Sandlycke Gård

Sandlycke Gård från 1860-talet ägs och drivs av Eva och Patrick Petrén Allier, som flyttade till Dals Rostock 2013. Sedan dess har de utvecklat gården, restaurerat vissa av husen och skapat en verksamhet på platsen.

Patrick, som är utbildad inom konst, odling och guidning säljer sin konst, odlar hållbara grönsaker och guidar runt om i Dalsland. Eva, författare, föreläsare, stylist, frisör och makeup-artist jobbar deltid i Göteborg men arbetar också flitigt med gården och inte minst de event som Sandlycke Gård anordnar.

Under sommaren är Sandlycke Gårds självbetjänings-bod öppen alla dagar, där det säljs grönsaker efter säsong (som till exempel sallad, kål, zuccini, rotfrukter, chili och örter) som odlats hållbart helt utan besprutningsmedel. Där säljs också ank-ägg från gårdens myskankor.

2019 var det premiär för Sandlyckes musik- och kulturkvällar), med flera musik-akter, bar och restaurang, i ladan på gården. Kvällarna anordnades i samband med Konstvandringen och Rostockrundan där gården även var med under dagtid med konst, hantverk, secondhand och inbjudna utställare. Efter ett lyckat premiär år fortsätter verksamheten på gården!)

Vill ni veta mer om Sandlycke Gård eller deras kommande event, fråga gärna oss på Kroppefjäll B&B eller håll er uppdaterade på instagram: @sandlyckegard.