Att människan mår bättre ju mer tid vi spenderar utomhus, det är världens forskare eniga om. Därför är minnesvärda naturupplevelser vår specialité och hos oss finns något för alla.

Kärnan i vår verksamhet bygger på hur bra människan mår av att vistas utomhus och att det ska vara lätt för våra gäster att göra just det. Förutom parken, tjärnet, utomhusgym och bikepark har vi också nära till mängder av vandrings-möjligheter. (Längst ner på denna sida hittar du länkar till Kartor över slingor och leder)

Vi har flera motionsslingor i naturområdet bredvid vårt B&B, som tar dig genom den vackra Dalsländska skogen och längst sjöarna. Välj själv vilken längd du vill gå genom att kombinera dessa slingor.

Vadnring-utsikt-Kroppefjäll-BB

Eller vad sägs om den historiska Doktor Saedéns runda (2,7 km) som tar dig till den vackra Brattås-utsikten och på vägen dit är kantad av olika konstverk ute i naturen.  Ta en tur till Bore Kulle som bjuder på en magisk vy när du tagit dig uppför kullar, stock och sten (tar ca 30 minuter upp och ner). Eller vandra  Karl den Tolvtes Led (12 km) som är en av Dalslands populäraste turistleder och ger möjlighet för övernattning i en stuga på vägen.

 Pilgrimsleden (100 km om man vill!) utgår från Upperud (15 min med bil från oss) men du kan också ansluta till leden härifrån Dals Rostock. Dessutom, bara en halvtimmes bilfärd bort ligger Skalåsknatten som bjuder på bergsbestigning och en svårslagen syn från toppen!

Vi hjälper dig gärna att hitta vandringen som just du är ute efter och delar gärna med oss av kartor och information som gör det lätt för dig att hitta. Tveka inte att fråga oss om tips!

Vandring-Kroppefjäll-BB-Foto-Sofia-Petrén
Boka ett av våra vandrings-erbjudanden!
Här kan du läsa mer om närliggande vandringar!

Vi samarbetar även med guiderna Kerstin Ljungqvist och Patrick Allier som kan ta dig genom den dalsländska naturen. Kanske vill du höra Kerstin berätta historien bakom konstverken på Doktor Saedéns runda eller låta Patrick leda dig till Svarvaretorpets Naturreservat med dess unika miljö. Patrick är också guiden som gärna visar dig runt på Sandlycke Gård och visar deras småskaliga, hållbara odling.

 

Här kan du läsa mer om våra guider!
vandring3

Vill du utforska de dalsländska skogarna på egen hand rekommenderar vi Naturpasset (sommarhalvåret-september) som är en karta över orienteringskontroller placerade i området. Är du sugen på lunch eller middag passar Kroppefjälls Matpåse perfekt! I den finns allt du behöver för att laga en riktigt god måltid, utomhus.

 

Här kan du läsa mer om Kroppefjälls Matpåse!

Detta är bara en bråkdel av det som går att uppleva i naturen hos oss. Vi har givetvis också mängder av smultronställen att tipsa om – fråga oss gärna om du letar efter något särskilt! Många av våra favoriter har vi samlat här:

 

Smultronställen i närheten!
Main-Pic-2