Hos oss hittar du ett bekvämt boende där hundar självklart också kan övernatta! Det kostar inget extra att ta med sig sin hund, men meddela gärna oss vid bokning så ser vi till att ni får ett rum som passar er. Vid behov finns möjligheten att skölja av hunden utomhus med vattenslang men alla rum har också egen kaklad dusch. Djur får vistas på sitt eget rum samt i alla allmänna utrymmen (så som reception, korridorer, frukostmatsal, lounge och aktivitetsrum) men inte på våning 7 (där det finns gästkök och vardagsrum), då den våningen är en djurfri zon. På Kroppefjäll är hundar i alla storlekar en varmt välkommen gäst. Vid besöket lånar vi ut mat- och vattenskål och bjuder den fyrbenta på en smakrik liten present. Dessutom har vi ett särskilt paket-erbjudande för er som besöker oss med hund!

Ta en titt på Hund-paketet!

Välkommen till Kroppefjäll Hundpark! Här ska alla människor och hundar kunna trivas, vara trygga, respekteras och ha roligt! Detta är en möjlighet för dig och din hund att utvecklas, hitta på äventyr, träna, leka och stärkas. Målet har varit att skapa en plats där hundar med sina mattar och hussar ska kunna ha roligt och utvecklas tillsammans. Parken har självklart fokus på hund och ambitionen har varit att se till att så många olika sorters hundar som möjligt ska kunna få nytta av parken. Tillsammans skapar vi en härlig plats att vara på!

 

Parken är öppen dygnet runt och består av fyra delar; fikahörnan, gymmet, berikningsgården och träningsplanen. Du som köper ett månadskort kan gå in och ut ur parken hur många gånger du vill under en månad. Är du bara sugen på att testa parken vid ett tillfälle kan du istället köpa en passage (du kan gå in och ut ur parken en gång, vid ett tillfälle). Månadskort och passage ger tillgång till fikahörnan, gymmet och berikningsgården. Vill du och din hund träna lite mer fokuserat helt på egen hand? Då finns möjligheten att köpa till en timme på träningsplanen.

Besök Kroppefjäll Hundpark!

På området finns mängder med fina promenadstråk – både i lätt och svårare terräng samt kortare och längre distanser. Precis utanför dörren ligger Kroppefjälls Park med asfalterade vägar mellan de röda, charmiga husen. Runt knuten finns till exempel Doktor Sadéns runda som går genom härlig skog och är kantad med unika konstverk! På andra sidan parken ligger Mörttjärn, en liten sjö som går att bada i från den lilla stranden Hubertsvik. Det finns även längre vandringar och slingor av olika slag i vår vackra dalslänska natur! Fråga gärna oss så hjälper vi dig att hitta det du söker.

Läs mer om vandring i närområdet!
Lenny-och-Helmi_flipped

På Kroppefjäll älskar vi hundar. 2023 inledde vi ett samarbete med kompetenta Maria Hamar och har flera spännande kurser inplanerade framöver. Maria Hamar brinner för att få sprida kunskap, inspiraton och välmående i hundvärlden . Hon jobbar både med hundens fysiska och psykiska hälsa och har ett helheltstänk i allt hon gör. Maria har en stor bredd i sina utbildningar och erfarenheter – allt från exempelvis utbildningar inom friskvård och lydnad till agility och sök, samt är diplomerad hundpsykolog. Något hon har tagit fasta på är att alla beteenden har en orsak. Det är en självklarhet att enbart använda positiva metoder och att jobba efter att det ska vara kul både att ha och att va hund!

Läs mer om kommande hund-kurser här!

Maria Ihrén från Nose Work Dalsland driver delar av sin verksamhet här på Kroppefjäll. Hos oss håller hon i både träningar och tävlingar. Naturligtvis använder hon och hundförarna naturen och parkens vinklar och vrår till hundarnas sök. Nya deltagare är välkomna så länge man föranmäler sig till träffarna. Följ gärna Nose Work Dalsland på Facebook!

Januari 2022 öppnade också Veterinären på Kroppefjäll som drivs av Ellen Nyberg. På kliniken erbjuder hon förebyggande vård, operation och sjukvård för smådjur. Följ gärna Veterinären på Kroppefjäll på Facebook!

Kolla in Maria Ihrén, Nose Work Dalsland och Veterinären på Kroppefjäll här!
Nosework

Vi tror starkt på vikten av att vara utomhus och har därför utformat våra matkoncept så att de både kan tillagas och ätas utomhus. Frukosten är lätt att ta med sig ut i en påse och är du sugen på lunch eller middag passar Kroppefjälls Matpåse perfekt! Under säsong parkerar dessutom Foodtruck Dalsland precis intill vår sjö och serverar kvällsmat en gång i veckan. Möjligheterna för en middag i det fria, där din hund-kompis kan vara med, är alltså många!

Kika på Kroppefjälls Matpåse!
Border collie framför en vidsträckt utsikt över skog.

Dessutom finns det mängder av besöksmål och sevärdigheter i vårt närområde. Vi hjälper dig gärna om du letar efter något särskilt och många av våra favoriter har vi samlat här:

Smultronställen i närheten!
Felix-Springer_liggande-scaled