På Kroppefjäll finns det rum inte bara för boende utan också för kreatörer och aktiviteter! Här presenterar vi verksamheter i våra hus just nu. Är du en av våra nya kreatörer eller har du en aktivitet som behöver lokal? Tveka inte att höra av dig till oss, vi har ateljéer och andra rum för uthyrning.

Falkens Gröna

Falkens Gröna drivs av Anna Renholm Falk som är utbildad inom natur- och kulturmarksskötsel och även har mångårig erfarenhet av trädgårdsarbete. Anna erbjuder bland annat beskärning av t ex fruktträd och buskar, plantering, allmän skötsel och planering av trädgård samt röjning, skötsel och planering av naturmark. Dessutom brinner Anna för (och är sällsynt duktig på!) växtbaserad matlagning och tar uppdrag av såväl företag som privatpersoner.

Telefon: 0702 39 06 03
E-post: falkensgrona@gmail.com

Mer info: Falkens Gröna på Facebook

(Menyn varierar över säsong och måltider från Falkens Gröna behöver förbeställas.)

Foodtruck Dalsland

Foodtruck Dalsland är modern, fullt utrustad och går att hyra till din privata fest, ert företagsevent eller som rullande marknadsföring helt enkelt. Med sin bas hos oss på Kroppefjäll ger Foodtruck Dalsland sig ut på äventyr för att bjuda på riktigt god mat, gjord på lokala råvaror, runt om i vårt land.

Mer info: www.foodtruckdalsland.se

(Menyn varierar över säsong och måltider från Foodtruck Dalsland behöver förbeställas.)

Judo

KIF är en idrottsförening med flera engagemang pågående i vår by och deras judo-aktiviteter är belagda hos oss på Kroppefjäll! Nybörjar-grupper startas kontinuerligt och träningar för olika nivåer genomförs flera gånger i veckan. Vi älskar att KIF både bidrar till livet och rörelsen här på Kroppefjäll och för de som kommer och tränar!

På Kroppefjäll anordnar Kroppefjäll IF judoträningar. Dals Rostock, Dalsland.

Kultivation

Kultivation är ett bokningsbolag och artistmanegement inom musikbranschen som hjälper band och artister att växa på ett hållbart sätt. De tar också konsultuppdrag för olika aktörer i musikbranschen, ger föreläsningar och workshops. Kultivation vill, i allt de gör, bidra till att göra musikbranschen mer öppen, jämlik och kompetent. Kultivation drivs av Johan Karlberg och Lenny Renholm Falk.

Mer info:
Kultivation på Facebook
Kultivation på Instagram

Live på Kroppefjäll

Live på Kroppefjäll drivs av Eva Petrén och missionen är att bredda musikscenen i Dalsland genom att skapa en plattform för musik och kultur här på Kroppefjäll. Unika livekonserter är en del i detta. Stay tuned!

Mer info:
Live på Kroppefjälls Facebook
Live på Kroppefjälls Instagram

NosNian

Maria Ihrén från Nosework Dalsland huserar i NosNian, hus 9 här på Kroppefjäll, och erbjuder lärorika nosework-träningar, roliga utmaningar och spännande sök i Kroppefjälls fantastiska natur. Här finns mängder med sökmiljöer (även inomhus) och dessutom ligger det flera vandringsslingor precis runt knuten. Vi på Kroppefjäll älskar hundar och en extra bonus, när ni kommer hit och tränar, är förstås att vårt hundvänliga bed & breakfast ligger på samma område.

Maria Ihrén, grundaren till Nosework Dalsland, har sysslat med hundträning i många olika former sedan 1997 och har ett gediget cv. Hon är utbildad domare i bruks, lydnad och nosework. Hon är även instruktör i nosework och har tävlat spår, sök och lydnad i elitklass. Dessutom har hon utbildat patrullhundar i hemvärnet. I Nosework Dalsland håller hon främst på med utbildning, träning och tävling i just nosework.

För att veta när kommande träningar och tävlingar är följ Nosework Dalsland på facebook. Ni kan även kontakta Maria direkt på: 070 512 168 9 eller criiz@live.se. Mer om Nosework Dalsland kan ni läsa på deras hemsida: noseworkdalsland.se.

Välkommen till oss!

Maria Ihrén är Nosework-instruktör på Nosnian Kroppefjäll, Dals Rostock, Dalsand.
Nosework-träning p på Nosnian, Kroppefjäll. Dals Rostock Dalsland

Sofia Skapar

Sofia Petrén är en kreatör som arbetar med såväl konst, hantverk och design som text, styling och musik. I sitt företag skapar hon allt från smycken och prints till programtexter och grafisk design. Dessutom jobbar hon med sociala medier, foto och ställer då och då upp som sång-solist. En kreatör ut i fingerspetsarna helt enkelt!

E-post: sofia.petren@gmail.com 
Mer info: @sofiaskapar på instagram

Vävknuten

I ett av husen på vårt område (den så kallade Doktors-villan) träffas ett härligt gäng damer varje vecka. Men de kan också gå dit närhelst de vill, om de vill unna sig lite vardagslyx eller bara komma ifrån allt annat en liten stund.

Det här är en tradition som startade redan på 70-talet och har hållt i sig starkt sedan dess! I huset har de just nu hela 16 vävstolar och så lite bordsvävar och bandvävar utöver det. Möbleringen är väl planerad och utrymmena utnyttjade till max. Vävarna är uppsatta till olika sorters vävar: mattor, dukar, disktrasor och fällar! Man väver helt enkelt det man är sugen på och betalar för materialet man gör åt.

“Allt som krävs för att få vara med är vilja” berättar Margaretha Fredriksson, som är en av de som gjort Vävknuten möjligt. Vill du vara med kan du kontakta henne på 0530-202 05.

På Vävknuten, Kroppefjäll, träffas regelbundet ett gäng damer för att väva och umgås. Dals Rostock, Dalsland.