Skip to main content
Okategoriserad

Dals Rostock-paketet

By 26 juni, 2021maj 2nd, 2024No Comments
Två personer med cyklar och ryggsäck går in i ett lummigt område med små hus.

Kultur, historia och växter

Kroppefjäll B&B ligger intill den historiska och pittoreska kurorten Dals Rostock. Här finns det många besöksmål, som keramikbutik, konst- och hantverksutställningar, antikvariat och Brunnsparken med sin Örtagård. Även Kroppefjäll B&B har en gedigen historia med grund i Sanatoriet som byggdes här 1911. En av vandrings-slingorna, i naturreservatet intill vår park, är Doktor Saedéns Runda (2,7 km). Denna slinga är 100 år gammal och längst vägen finns olika monument, alla med sin berättelse och mening. Ett givet stopp längs med rundan är utsiktsplatsen Brattås där det går att se till Kinnekulle på andra sidan Vänern.

Besök i samhället tillsammans med naturupplevelse, boende och mat hos oss på Kroppefjäll B&B är en ultimat kombination som ger er en  intressant, mysig och lärorik vistelse med wow-känsla.

Boka här!

Detta ingår

  • 2 nätters övernattning på Kroppefjäll Bed & Breakfast
  • Frukost (2 dagar)
  • Lunchpaket (1 dag)
  • Middag (2 dagar)
Kerstin Ljungqvist trillar piller i det historiska apoteket. Brunnsparken, Dals Rostock.

Priser

Enkelrum: 2695 kr (1 person)
Dubbelrum: 3795 kr (2 personer)
Vill du ha hjälp att boka, ring oss på 0530-413 00 eller maila info@kroppefjall.com
Boka paketet här!
Stationshuset-2-scaled

Tillägg

Träffa den fantastiska allkonstnären Kerstin Ljungqvist i Dals Rostock

Kerstins Ateljé ligger precis vid Brunnsparken och hon är inte bara konstnär utan vet mer än de flesta om historien i området. Dessutom är hon är inspirerande guide som gärna tar dig med på en lärorik och fascinerande tur i parken. Där kan du höra Kerstin berätta om växteena i örtagården och se det gamla apoteket i museet. Kerstin guidar även i parken där Kroppefjäll B&B ligger och berättar om sanatoriet som öppnade där 1911. Mycket av historien är bevarad och inte minst den unika slingan Doktor Saedéns Runda. Denna historia är starkt kopplad till kurorten Dals Rostock där det förr odlades medicinalörter, tillverkades mediciner och  människor vallfärdades för att dricka brunn.

Minst 4 personer. 375kr/person. Besök behöver förbokas.
Boka/kontakt: kerstin@rostock.se 0730586847
Kerstin Ljungqvist i örtagården bland blommor, med en korg gula blommor på armen.
Besök en historisk plats där kungligheter bott- Ekholmens Gård

Ekholmens Gård, hör till de mera säregna i landet! Huvudbyggnaden, byggd 1799,  är timrad och har ett skiffertäckt valmat sadeltak. Även fasaderna är skifferklädda vilket ger huset ett unikt och vackert utseende. Kungsrummet har sitt namn efter Karl XIV Johan, som övernattade här och enligt traditionen legat i den stora imperialsängen. Kungavåningen går att besöka året runt och den historiska stilen väl är bevarad.

På gården finns också både en butik och ett café. Din fika kan du avnjuta till en makalös utsikt över fält och Kroppefjälls skogar.

Besök kungarummet och museet (ungefär 1 timme)!
Minst 4 personer. 100kr/person. Besök behöver förbokas.
Boka/kontakt: Iren 0703225962

Alla paket

Vandrings-paketet
Hund-paketet
Familje-paketet
Hundfamilj-paketet
Cykel-paketet
Företag & grupper